• Mindig is foglalkoztatott, kik vágják az előzeteseket, amiket kénytelen vagy végig nézni a moziban, pedig nagyon fogy a popcorn?

• Szerinted te is tudnál olyan vicces / véresen komoly promókat vágni, amiket a tévében a reklámszünetben látsz?

• Eddig is sejtetted, hogy van egy olyan szakma, ami film- és sorozatnézésből áll, és még fizetnek is érte, csak nem tudtad, mi ez pontosan?

Akkor itt a helyed, a Robbit Creative első promo (és véletlenül se pornó) vágó nyári workshopján, ahol megmutatjuk, mit csinál az úgynevezett promo producer.

Egyébként pontosan ezt:

A FIRST CUT azoknak a fiataloknak (vagy örök fiataloknak) szól, akik szeretnék elsajátítani a promo vágás csínját-bínját a szakma veteránjaitól, egy kéthetes nyári workshop keretein belül. Ha már tudsz vágni, de tévés / online előzeteseket még nem készítettél és nagyon szeretnél, akkor jelentkezz!

MIT FOGSZ TANULNI?

KÉT HÉT ALATT végig vezetünk a promo készítés folyamatán, hogy te is elkészítsd életed ELSŐ egyperces előzetesét, még pedig a Zanox - Kockázatok és mellékhatások című mozifilmhez, egy adott brief alapján. Bevezetünk a szakma rejtelmeibe, eléd gördítjük a legtipikusabb akadályokat, megmutatjuk a legszórakoztatóbb részét, érintünk pár elméleti kérdést és fogjuk a kezed, miközben készíted a saját előzetesed. Minden fázisnál, az adott témakörre fókuszálva, meghívott neves előadók, gyakorlati feladatok, és csoportmunka segíti majd a mestermű elkészülését.

MIRE JÓ EZ AZ EGÉSZ?

Olyan egyedülálló, átfogó szakmai betekintést kaphatsz a workshopon, amit SEHOL MÁSHOL nem tanítanak ilyen formában itthon. Ráadásul nem csak a hazai, hanem a nemzetközi piacon is nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek munkáiba láthatsz bele. Folyamatos segítséggel és feedback-eléssel, gyakorlati feladatokon keresztül, kislétszámú csoportban, egy intenzív kurzuson sajátíthatod el ennek a szakmának az alapjait.

OKTATÓK

A workshopot a Robbit Creative csapata tartja, az Arany Blendével és a Zenebankkal együttműködve. Rajtuk kívül minden napra több meghívott előadó is érkezik pl. az HBO-tól, a Netflixtől, a SkyShowtime-tól, a Paramount-tól, és a Mozinettől. Velünk lesz majd a Zanox rendezője is, valamint a szakma egyik kiváló hangmérnöke, akitől mindent megtanulhattok a sound design-ról, az elkészült munkákat pedig szakmai zsűri értékeli a workshop végén.

ROBBIT CSAPAT

BOLDIZSÁR PÉTER: Creative Producer, életművész. Milliós megtekintéssel rendelkező “just for fun” munkáival mindannyian találkozhattunk már. A vágás mellett az analóg fotózásban is jeleskedik. Ki viszi át a szerelmet?

BOUANDEL DORAYA: Creative Producer, wannabe szörfoktató. Az utóbbi időben az elsőfilmek trailereire specializálódott. Ő vágta pl. a Larry, a Hat hét, a Kilakoltatás vagy a Zanox mozis előzetesét. VIMEO

GÓG EMESE: Creative Director, feladat zsonglőr, diplomata. A szakmában a Promax Europe Rocket Award-jának elnyerésével alapozta meg a hírnevét. Nem csak a vágásban, de egyéb összeművészeti projektekben is megmutatkozik kreatív vénája. Neki köszönhetjük pl. A “Többet vártam” kampányt.

MARÓTI MISI: Senior Creative Producer, technikai guru. Számos nemzetközi HBO-s kampány producere, és hazai játék- és dokumentumfilm trailerének készítője, aki műsorvágásban is nagy tapasztalattal rendelkezik. Hercules TV Spot

TÖRÖK ÁDÁM: Art Director, szóvicc-mester. Sokoldalú motion graphic designer, aki vágásban, tipográfiában, plakáttervezésben, copy írásban is mindig remekel, vagy éppen saját vizuális projektjeit viszi a nagyközönség elé. Departure
MEGHÍVOTT ELŐADÓINK

BARANYI GÁBOR BENŐ - filmrendező
BERTA DÁNIEL - Senior Creative Producer // Paramount International
BÖJTHE BALÁZS - ex VP of Creative Services // HBO Europe
CSATA HANNA - filmrendező, filmforgalmazási szakember // Mozinet
ECSERY ÁDÁM - Creative Manager // Paramount International
KABAI DÁNIEL - Head of Creative Strategy – EMEA // Netflix
KÖLLŐ KILLA – Creative Producer, az Arany Blende-díj alapítója
MÁRI PÉTER - sound designer
NAGY KRISTÓF - Sales Manager // Zenebank
SUSZTRIK ZSÓFIA - Senior Creative Operations Manager // SkyShowtime
VARSICS PÉTER - rendező, creative director

ÍZELÍTŐ A MUNKÁIKBÓL

Movies. Magic. Paramount Channel / Western (Promax Gold)
Spy/Master - Character Teaser (HBO Max Original)
Mission: Impossible - Christmas Protocol - Promax Europe 2023 GOLD
I Want to Break Free - Westworld and The Handmaid's Tale Return to HBO
Who Shot Otto Müller? - Series trailer

TEMATIKA

1. nap: szakmai áttekintés, promo típusok, a koncepció kitalálása
2. nap: az ideális workflow, a zenei könyvtárak használata
3. nap: történetmesélés az előzetesekben
4. nap: motion graphics
5. nap: sound design, utómunka
6. nap: high concept kampányok
7. nap: forgalmazói és marketing szempontok
8. nap: utolsó utáni körös javítások, a kész promok bemutatása, feedbackelés (és annak fogadása)

Pénteken és szombaton a Robbit Creative irodájában (Reviczky utca 7.) személyesen találkozunk.

JELENTKEZÉS

A workshop időpontja: szept. 29-30., okt. 6-7., okt. 13-14., okt. 20-21., péntek délután és szombaton egész nap.

Legyél legalább 16 éves, tudj vágni egy általad választott vágó szoftverben, saját laptopon, és érj rá ebben a két hétben. (Mi az Adobe szoftvereit használjuk, de te bármiben vághatsz, amiben szeretsz, és amivel rendelkezel.)

A workshop ára bruttó 130.000 HUF

Jelentkezés határideje: szeptember 15.

Jelentkezés ITT

A fizetés részleteiről e-mailt küldünk. Kérdés esetén írhatsz nekünk a team@robbitcreative.com címen.

A workshop maximum 12 fő részvételével indul.

A változtatás jogát fenntartjuk. A workshop csak a megfelelő létszám elérése esetén indul.